keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ardall-nukke



Ardall-nukke on siis aika uusi juttu. Tätä nukkea käytetään esimerkiksi kun nuori hevonen ratsastetaan sisään. Ensimmäisinä kertoina kun muuten ihminen istuisi hevosen selässä käytetään sen sijaan tätä nukkea. 

Mielestäni tämä on kyllä hyvä juttu, ajatellen muun muuassa ratsastajan turvallisuutta. Nuori hevonen voi käyttäytyä hyvin yllättävästi kun ratsastajan on aika nousta selkään. Tämä minimoi riskit aika lailla. 

Tämä nukke painaa noin 7,5 kiloa ja jalkoihin voi laittaa kaksi eri painoa, yksi on 12 kiloa. Jokainen jalka painaa siis sen 12 kiloa. Nukke kiinnitetään tiukasti satulavyöhön sekä nuken "omaan vyöhön" ja jalat laitetaan kiinni jalustimiin remmeillä. 

Positiivista on että tämä nukke ei sieltä tipu, tehköön kuopus sitten mitä lystää eikä se paina yhtä paljon kuin yleensä ratsastaja (aikuinen). Sen lisäksi nukke ei heilu ja keiku sielä samalla tavalla kuin ihminen eikä nukella ole käsiä; eli se ei vahingossakaan revi nuorta hevosta suusta jos joutuu epätasapainoon selässä niin kuin ratsastajalle vahingossakin voi käydä. Ehkä tätä voisi kutsua "stuntti-ratsastajaksi"... Hehe.

Tämä on mielestäni kyllä askel oikeaan suuntaan ajatellen ratsuttajan turvallisuutta sekä hevosta; inhottavat kokemukset minimoituvat (kukaan ei muun muuassa revi suusta eikä tipu selästä ja niin edelleen). Minulla ei ole hajuakaan mitä tälläinen nukke mahtaisi maksaa, mutta toivon että tästä saisi nähdä enemmänkin tulevaisuudessa!

:) tai :( ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti