maanantai 1. lokakuuta 2012

Päivän ratsastustunti


Ratsuna oli siis uljas valkoinen hann-r. Gigolo IV, ja aiheena puomitunti. :-)

Ensin oli alkuverryttely, ympyrät molempiin suuntiin ravissa päädyissä ja sama laukassa. Sitten laitettiin kolme puomia ympyrään ja ravissa mentiin. Herra Gigolo päätti sitten että mitä puomeja me muka mennään, hyppitään suoraan kolmen puomin ja välijen yli vaan! Koulutuuppari ei sen sijaan ollut aivan mukana siinä jutussa ja löysin sitten itseeni jostain hevosen korvien ja satulan etukaaren välissä istumasta hienon nelijalka-loikan jälkeen... Huhhu. Gigolo sitten teki saman jutun sen jälkeen vielä kunnes alkoi sujumaan. :-)

Sama juttu laukassa mutta yhdellä puomilla. Sujui. Sitten nostettiin ristikoksi. Ei suurempia ongelmia. Sen jälkeen laitettiin kaksi ristiä, "vinoja keskihalkaisijalla" ja tehtiin kahdeksikkoa. Laukassa. Idea oli että jokaisella kahdeksikolla käännöksistä piti tulla "jyrkemmät" ja vauhti ei saannut kiihtyä niin ettei pystynyt laukata pientä kahdeksikkoa mutta laukkaa piti ylläpitää. Tämä oli pikkasen haasteellista haha, normaalisti herralla on suussa olympia-kuolaimet esteillä mutta kun piti mennä "vaan puomia" menin tavallisilla kolmipaloilla hehe. Gigolo oli sitten hieeeman vahva jos niin sanoisi. :-)

No, loppujen lopuksi ihan kiva tunti, viimeinen tehtävä oli kyllä hauskin, piti oikeasti ratsastaa hyvät tiet ja miettiä kunnolla. :-)

Keskiviikkona sitten Indoor Hunting-kilpailut täällä koululla, ratsunani Jonathan Brus. :-) Wish me luck hihi.

2 kommenttia: