sunnuntai 25. marraskuuta 2012

"Huippuratsastaja"?

Siis kertokaa nyt hyvät ihmiset minulle kuka on huippuratsastaja? Miten määritellään sellaista...? Itselläni on kuva siitä minkälainen tyyli huippuratsastajalla "pitäisi" olla, miten hyvä ratsastaja ratsastaa. MUTTA, kun katsoo näitä maailmanluokan tähtiä - kukaan heistä ei ratsasta samalla tavalla. Kaikki ratsastaa omalla tyylillään ja ovat SILTI hemmetin (anteeksi) hyviä! Eli siis, mitä, häh?

Olen tullut siihen tulokseen että ei kertakaikkiaan pysty määrittelemään mikä maailmanluokan ratsastaja on. Samankaltaisuudet mitä minä näen ovat se tunetumus eri hevosille, äärettömän hyvä tasapaino ja esimerkiksi että he näkevät esteiden etäisyyksiä mielettömän hyvin.


Toisin he istuvat aivan eri tavalla satuloissaan, heillä on eripituiset jalustinhihnat, ovat kevyessä istunnassa - eivät ole kevyessä istunnassa, heillä on eripituiset ohjat jne.

Minua kiehtoo se asia että ne kaikki ratsastavat omalla tyylillään, omalla tavalla ja KUITENKIN heillä menee melkein "yhtä hyvin"! Rakastan ajatusta siitä ettei ole olemassa mitään "valmista mallia" siitä millainen hyvä ratsastaja pitää olla - paitsi ne perusasiat ettei revi ja rieuhdo hevosta sinne-tänne jne). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti