lauantai 24. marraskuuta 2012

Hyväntekeväisyyttä, eiku häh?



Tuskin moni on onnistunut missaaman lomakkeen joka liittyy Maria Heikkilään. Hänellä siis ei nyt ole varsinaista "huippuhevosta" millä ratsastaa ja nyt on aika pyytää kansa apuun. Lisää aiheesta voi lukea täältä ellei ole lomakkeeseen vielä sattunut törmäämään. 

Juttu on siis ymmärtääkseni se, että kerätään sponsoreita - sekä yksityisiä että suurempia firmoja, siihen uuteen "huippuhevoseen". Oma mielipiteeni on se, että tämä koko homma vähän haiskahtaa samalle kun se Ruotsin juttu "Pelastakaa Mrs Medicott Sara Algotsson Ostholtille" missä pyydettiin ihmisiä lahjoittamaan rahaa että Sara saisi pitää hevosen... No, tämä nyt ei ole ihan sama asia mutta kuitenkin.

Olen täysin tietoinen siitä että monet, monet huippuhevoset ovat ns. "sponsori-hevosia" ja että eri liitot, firmat jne omistavat niitä. Mutta SILTI, en voi olla ajattelematta mitä sellaisilla rahasummilla voisi saada aikaan. Onhan se todella harmittavaa että niin hyvä ratsastaja on ilman hevosta mutta hei... niin ovat monet muutkin hyvät ratsastajat, ero on vaan siinä että niillä ei ole nimeä ja asiasta ei sitten välitetä sen enempää. No, missä se tasa-arvo olikaan...? 

En nyt varsinaisesti väitä että olisi väärin tällä tavalla kerätä rahaa uuteen maailman luokan hevoseen, mutta silti ajatus siitä mitä niillä rahoilla voisi tehdä pyörii päässäni... Minä en todellakaan aio lähteä mukaan tuohon rumbaan, mielummin sitten annan sen 150:- vaikka Punaiselle Ristille ja ne vuosikustannukset sen jälkeen (60:-). 

Tälläisen hevosen hinta on siis suurinpiirtein 1 miljoonan luokassa, ja mm. hevosia mitä ollaan samalla tavalla hankittuja ovat Ville Peltokosken Dynamic van de Heerkenshoeve, Paul Arguksen Uppercut sekä Rosa Ruutsalon Whisper jne... En väitä ettei nämä kyseiset hevoset olisivat mahtavia, onhan ne - ja erityisesti Uppercut, mikä kisakone, komistus ja ruusukehai se on! Mutta...


Mitä mieltä olette, :) tai :( juttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti