torstai 7. huhtikuuta 2011

Onko tämä normaalia?


Ensimmäiseksi myönnän etten oo mikään kaikki-tietävä siitä miten jalostetaan hevosia, mutta eräs artikkeli ruotsinkielisessä Aftonbladetissa alkoi silti vähän mietityttää minua kun luin sitä...

Artikkelissä kerrotaan että Cocktail Jet (Ranskassa johtava ori) orilla ei ole hedelmällisyyden kanssa ongelmia vaikka ikääkin alkaa pukkaa. Miksi? No, tämä ori kuulemaa juo Guiness olutta pulloittain päivittäin!? Kerrotaan myös että ori juo tätä olutta siksi, että se sisältää runsaasti B-vitamiinejä.

Jos kerran näin on kyselen mielellään; miksi tälle orille ei vaan voisi syöttää yksinkertaisia B-vitamiineja, sen sijaan kun juottaa sille olutta litra tolkulla?! Kun ori kierteli Eurooppaa ja kisasi hänelle juotettiin ainoastaan ranskalaista luksusvettä Evian:ia... Huhuh. Kuitenkin sanotaan että kun Cocktail Jet ei juo olutta ellei astuta tammaa koska pelätään että orille saattaisi tulla maksakirroosi.

Silti en oikein tätä juttua tajua. Jos Cocktail Jet jonain päivänä kärsii maksakirroosista tekisi melkein mieli nauraa... Olis kyl niin epänormaalia. En tajua miks ei tälle orille vois vaan syöttää normaaleja B-vitamiinejä eikä mitään olutta? Siis huhhu, ei oo tarkoitus et hevonen joisi olutta edes. Koko tämä juttu on kyllä outo mielestäni.

Mitä mieltä sä oot? Normaalia vai ei? Ihan OK juttu vai pistikö miettimään?

(Picturesource: Intstallion.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti