maanantai 31. lokakuuta 2011

Pikaruokaa hevosille?


Onko tämä nyt hevosten pikaruokaa vai mitä tämä oikeastaan onkaan...? En kyllä ymmärrä tämän ideaa, pakko myöntää. Miksi joku haluaisi "oikean" heinän sijaan antaa hevoselle tälläistä korkeapainelitistettyä heinää? Yksi tälläinen pala painaa siis 1,5 kg ja on sama kuin 3 kg hyvää heinää.

Hevonen on eläin joka syö about yli 10 tuntia päivässä jos sillä on "vapaa pääsy heinälle". Tälläisen palanhan se söisi todella lyhyeessä ajassa? Loogisesti - eikö hevonen tulisi stressaantuneeksi ja tylsistyneeksi...? En tiedä, mutta niin arvelisin?

Jos menisin kisaamaan ja joutuisin ottaa mukaan rehuja, varmasti ottaisin "oikeata heinää" eikä mitään "pikaruoka heinää"!

Miksi tätä oikein pitäisi syöttää hevoselle? Onko tämä joku juttu laiskoille hevosenomistajille? En tiedä tämän hintaa mutta arvelisin että (jos nyt hevonen söisi kaksitoista kiloa heinää vuorokaudessa ja tälläisiä paloja silloin noin kahdeksan kappaletta) se on huomattavasti kalliimpi kuin "normaali" heinä... Onko kellään tietoa/kokemuksia tästä?

Tietääkö kukaan että valmistaako Suomi jotain vastaavaa? En ole ennen kuullut tälläisestä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti